PRESS

Click on the header for the full article!

Shooting Idols (France) 09/12/22

Un vrai petit bijou importé par nos cousins belges, où à la fin il ne nous reste qu’une envie, comme un besoin, prendre la voiture, mettre le cd de GOUDI, et direction les belles plages d’Ostende.

Nieuwsblad 05/11/22

niewsblad interview 5:11:22

Krant van West-Vlaanderen 01/11/2022

KW 1:11 1

KW 1:11 2

Musiczine.net 06/10/2022 Oostende (Album)

Oostende’ ontdek je – net als de stad – niet in één wandeling. Elke luisterbeurt is een nieuwe ontdekkingstocht.
Toptracks zijn het walsende “T’is Wat Het Is” (met enkele goed gemikte blazers), “Alles Kan Wachten” (met een stukje rap erbij), “In Us Hoofd” en “Oender Min Vel”.
‘Oostende’ is een album dat zich niet snel laat doorgronden. Un train peut en cacher un autre, zeggen ze in het Frans en dat gaat ook op voor Goudi op dit album: telkens je denkt dat je hem en zijn album helemaal doorgrond hebt, volgt er een nieuwe openbaring. Zo een album kunnen maken, dat is slechts weinigen gegeven.

Uit In Oostende Magazine Interview oktober 2022

uit in O 1

uit inO 2

Concert Monkey 12/09/2022  Oostende (Album)

Arno n’est plus, mais Goudi est toujours bien là , il peut roucouler en anglais, en français, en West-Vlaams ou en mandarin lanyin,
son chant caractéristique et sa musique distinctive font de lui un des artistes les plus originaux de la scène belge.
Si un jour Marc Didden devait s’amuser à réaliser un ‘ Ostend by Night’, on lui proposera Goudi pour la confection de la bande -son et pourquoi pas lui attribuer un hoofdrol?

Luminous Dash 02/09/2022 Oostende (Album)

Goudesone heeft er goed aan gedaan om te switchen naar het Oostends, nu heeft hij een eigen herkenbare stempel. Met Oostende mag hij zeker uitpakken. Het is een album om trots op te zijn, vol variatie en kwaliteit. We hebben heel lang moeten wachten op het debuut van Goudi in zijn moedertaal, maar het loonde de moeite. Het is een prachtplaat die je ontroert met een lach en een traan.

Knackfocus 31/08/2022 – Oostende (Album)

Knackfocus 31:08:2022

Luminous Dash 24/08/2022 Muzik Min Keure(Single)

Muzik Min Keure is een donker, sensueel nummer dat langs de ene kant doet denken aan The Sisters Of Mercy ten tijde van het Floodland album en langs de andere kant ook iets heeft van de verfijnde pop van Bryan Ferry en Daan. En dat natuurlijk allemaal in het sappig Oostends.

Musiczine 07/05/22 In Us Hoofd (Single)

Goudi is Pierre Goudesone van de Belgische newwaveband Flesh and Fell. Zijn nieuwe single “In Us Hoofd” componeerde hij samen met zijn Flesh and Fell-maatje Laurent Stelleman. Verwacht je echter niet aan retro-new wave, maar eerder aan moderne, urban synthpop, met een lekker Oostends dialect in de lyrics en een nog lekkerdere gitaarlick erbij. De backing vocals geven deze single vleugels.
Goudi  brengt binnen enkele maanden het album ‘Oostende’ uit. Als daar nog een paar tracks op staan die hetzelfde niveau halen als deze “In Us Hoofd”, zullen wij heel tevreden zijn.

Luminous Dash 01/05/22 In Us Hoofd (Single)

We hebben er lang op moeten wachten maar de “Oostendse Serge GainsbourgPierre Goudesone, alias Goudi, kondigt zijn vierde album Oostende aan. Het zal het licht zien op 2 september. Om dat te vieren lost hij de nieuwe single In Us Hoofd. Op een lekkere lazy triphopbeat brengt Goudesone, in een sappig Ostends dialect en op zijn Gainsbourgs, zijn tekst. De combinatie van de warme muziek en de coole manier van zingen vullen elkaar perfect aan.

Het Nieuwsblad 08/04/21 Wind In M’n Hart (single)

In de jaren ’80 was Pierre Goudesone één van de bezielers van de Belgische new wave met zijn band Flesh & Fell, die hij het voorbije decennium nieuw leven inblies. Maar de in Brussel wonende Oostendenaar is al dertien jaar bekend als Goudi. Hij deed meer dan 100 optredens, stond op Theater aan Zee en maakte drie cd’s met nummers in het Engels en Frans. Dit jaar komt daar een vierde album bij, in het Oostends dialect.

Mijn Stad 21/04 /21 Zoender Jon Wient In Men Erte  Wind in M’n Hart (single)

Pierre Goudesone is onder meer bekend van new-waveband Flesh&Fell. De band was actief in de jaren 80 en kende een tweede leven vanaf 2013. Met zijn soloproject Goudi maakte de Oostendenaar eerder al de nummers “La Belgiek est chic” en “Makkelijk gezegd”. Dat laatste nummer werd ook al in het Oostends opgenomen en de videoclip speelt zich opnieuw af in onze kuststad. Het nieuwe nummer “Wind in M’n hart” werd deels opgenomen op het strand en deels in café LaFayette in de Langestraat.

Luminous dash.be 10/04/21 Wind In M’n Hart (single)

Het is een heel gemoedelijk nummer met rijke arrangementen waarop Pierre, op zijn coole manier die nog steeds iets weg heeft van Serge Gainsbourg, zijn teksten inzong. Het is een song met een weemoedig gevoel, totaal anders dan we van Goudi gewoon zijn. Hij verrast ons volledig door uit zijn comfortzone te treden en een totaal andere kant van zichzelf te laten horen.De knappe sfeervolle clip die perfect past bij de muziek werd natuurlijk opgenomen in Oostende.

De Standaard 08/04/21 Wind In M’n Hart (single)

In de Jaren 80 was Pierre Goudesone één van de bezielers van de Belgische New Wave met zijn band Flesh & Fell.Dit jaar brengt de in Brussel wonende Oostendenaar bekend als Goudi, een vierde album uit.

Oostende De stad aan zee 23/04/21 Wind In M’n Hart (single)

Interview “Pierre Goudesone terug naar z’n Oostendse roots”

Luminousdash.be 02/09/2020 GOUDI Makkelijk Gezegd (single)

Normaal gezien zou binnenkort het vierde album, dat de passende naam VIER zal krijgen verschijnen maar door het corona virus heeft Pierre beslist om nu nog enkel singles uit te brengen tot het moment er is om alles te compileren. Makkelijk Gezegd ligt muzikaal in de lijn van de vorige singles: groovy triphop die lekker in het oor ligt. Goudesone vult het nummer op een gesproken/rappende manier aan, en dat geeft de song een Serge Gainsbourg kantje. Net zoals het andere werk van GOUDI is ook dit echt wel een sterk nummer met een refrein dat blijft hangen. Hans Helewaut (bekend van zijn werk met zus Els/Elisa) zorgt voor een zalige saxofoonsolo die het nummer nog meer kleur geeft. Nu is het hopen dat het album er snel komt.

Musiczine.net 12/03/20 ‘T IS WAT HET IS (Single)

De single ‘’’t Is Wat Het Is’ is een blij terugzien met iemand die eigenlijk nooit is weggeweest. Pierre Goudesone doet als artiestennaam niet echt een belletje rinkelen, maar dit is de man achter de illustere newwaveband Flesh & Fell. Goudesone wist zich altijd te omringen met ervaren muzikanten en producers en dat is ook het geval voor zijn nieuwe single onder de nom de plume Goudi, met Michel Dierickx achter de knoppen voor de mix en Laurent Stelleman (Flesh & Fell) op gitaar en Ron Reuman (Rick De Leeuw, Eva De Roovere, Lieven Tavernier, …) op drums. Ook werkten nog Axl Peleman (De Kreuners) en Joachim Saerens (Selah Sue) mee. Goudesone’s zang is tussen praten en rappen in, denk aan de Fun Lovin’ Criminals, maar dan in het Oostends dialect, Leuk, sfeervol en het swingt op een urban-light manier.(Filip Van der Linden)

Luminous Dash.be 25/03/20 ‘T IS WAT HET IS (Single)

De naar Brussel uitgeweken Oostendenaar Pierre Goudesone was in de jaren 80 de drijvende kracht achter de newwaveband Flesh & Fell en in de jaren 90 maakte hij furore met Speaking T. Met zijn soloproject Goudi bracht Goudesone al drie albums uit die muzikaal alle kanten uit gaan.Het resultaat mag er best zijn. We horen gezapige, funky triphop waar je moeilijk kan op stilzitten. Voor dat je het beseft ben je het refrein aan het meezingen en zet je het nummer op repeat. Zelfs het Oostends past perfect bij het nummer, want Goudesone heeft dit er op een heel coole manier op gegooid. We kunnen spreken van een Oostendse versie van Serge Gainsbourg.

Opgepast, deze song kan heel verslavend werken!(Bart Verlent)

Knack Focus (06/11/19) KEER OP KEER (Single)

‘Is de tied nu riepe?’ Met de single Keer op keer doet Goudi (Pierre Goudesone, u mogelijk bekend van Flesh & Fell en Speaking T) het tegenwoordig in het Oostends.(Kurt Blondeel)

Luminous Dash.be (17/04/19) ALLES KAN WACHTEN (Single)

Alles Kan Wachten is zijn eerste Nederlandstalige nummer, dat het nieuwe album Vier aankondigt. Hij durfde het over een andere boeg gooien en brengt een volledig album in zijn moedertaal.Voor dit nummer nam hij ook zijn zoon onder de vleugels. De creatieve genen werden doorgegeven aan Igor a.k.a. IX, die zich met lekker Brusselse ‘r-klank’ een weg rapt doorheen het nummer.(Nel Mertens)

DAMUSIC 22/06/16 MIDNIGHT FEVER (Album)

Of de Belg nu kiest voor de combi duister versus fluo on de disco elektropop opener High On You of onversneden rock-’n-roll, vermengd met computerritmiek (@My House), er kleeft een eigenzinnig, kenmerkend etiket op deze plaat die gitaren met elektronica verzoent.Hoe hij het ook aanpakt, de Brusselaar zet zonder schroom op en top mechanische beats en grooves naast psychedelische songs in volle rockbezetting, maar wonder boven wonder klopt die puzzel. New wave rock? Got it (Johan Giglot)

DEMOFARM 26/05/16 MIDNIGHT FEVER (Album)

Goudi’s nieuwste album hield hij onder de doopvont als Midnight Fever,een teken dat een artiest die al jaren bezig is toch ook steeds nieuwe oorden durft op te zoeken. Net zoals voorheen is ook op dit album de new-wave en de donkere kant van het bestaan aanwezig en krijgen we een erg interessante plaat voorgeschoteld,het mooiste aan het album is toch vooral de brede oase van variatie die zich vastnestelt tijdens verschillende nummers.Een erg mooie plaat waarmee Goudi bewijst dat hij nog steeds overeind blijft staan als artiest en zich ook nog steeds weet heruit te vinden.(Gunther Ramysen)

MOUSTIQUE-Mosquito 11/05/16 MIDNIGHT FEVER (Album)

“We Play Rock and Roll,we love Rock and Roll”…, chante Goudi sur son nouvel album. Vétéran à l’oeil vif de la scene Belge(SpeakingT, c’était lui),Pierre Goudesone poursuit sa quête musicale sans le moindre compromis.Il relit à sa façon Dock of the bay d’Otis Redding,tente un revival Marilyn Manson(Desire et Let’s spread love), revient sur ses errances nocturnes,malaxe choeurs féminins sexy,guitares rauques et programmations industrielles.Onze morceaux bourrés d’energie!(Luc.Lorfèvre)

ROOTSTIME.be 23/04/16 MIDNIGHT FEVER (Album)

Het is echt niet eenvoudig om dit album van ‘Goudi’ in één welbepaalde categorie onder te brengen en eigenlijk hoeft dat ook niet helemaal. Want de definitie van een goede plaat is gelukkig maar niet afhankelijk van de mogelijkheid om ze in een specifiek vakje te kunnen stoppen. Gewoon ons advies om zelf eens te gaan luisteren naar “Midnight Fever” zou uw nieuwsgierigheid al meer dan voldoende moeten kunnen aanwakkeren.(valsam)

SNOOZECONTROL.be 18/04/2016 MIDNIGHT FEVER (Album)

een knipoog naar het verleden maar met de voeten stevig in het heden. Dat is waar Goudi 2016 voor staat, en daar kunnen we alleen maar diep respect voor hebben. Knappe plaat, van een klasse artiest die, en we kunnen dat niet genoeg herhalen, zichzelf maar weer eens heeft heruitgevonden.(Erik Vandamme)

PEEK-A-BOO-MAGAZINE.be 15/04/2016 MIDNIGHT FEVER (Album)

Midnight Fever is Goudi’s derde plaat, een donkere popplaat die het best kan worden vergeleken met The Idiot van Iggy Pop,een boeiende plaat,maar eentje met een zeer eigen wil.Fijnproevers van de betere newwaverock, dit is jullie kans!(Didier Becu)

KEYS AND CHORDS 12/04/2016 MIDNIGHT FEVER (Album)

Otis Reddings ‘Dock Of The Bay’ is zonder meer een klassieker. Zo een klassieker coveren getuigt niet enkel van een enorme dosis lef, maar wanneer je dat nummer ook nog met klasse een eigen draai kan geven, dan dwingt dat gewoonweg respect af. En dat respect verdient Goudi.
‘Midnight Fever’ is zeker geen album van ‘dertien in een dozijn’, daarvoor is Goudi te eigenzinnig. Eigenzinnigheid die resulteert in aparte, donkere, maar daarom niet minder aantrekkelijke muziek.
Lambert Smits (4)

LE BLOG DES CRITIQUES De Concert 08/04/2016 MIDNIGHT FEVER (Album)

Pierre Goudesone varie les plaisirs,personne ne peut affirmer avoir assisté à l’enterrement de Speaking T et Flesh and Fell connaît une nouvelle vie depuis quelques années et voilà qu’en 2016 il réanime le projet Goudi ‘High on you’, ouvre, un mix electro/darkwave/ industrial bâti sur un jeu de batterie proche des sonorités d’une drum machine, Poppy et sombre à la fois, un hit potentiel. ‘Desire’ impressionnant ! ‘Midnight Fever’ qui devrait faire un malheur dans les soirées New Wave….Le voyage prend fin avec ‘Untamed’, le dompteur a beau manipuler fouet et bâton, la bête est inflexible.(Michel Preumont)

RIFRAF Mars/Maart 2016 MIDNIGHT FEVER (Album)

Autrefois actif au sein de SpeakingT et Flesh&Fell,Pierre Goudesone
a donné un nouvel élan à sa carrière en 2009,se lançant dans un projet solo sous le nom de Goudi dont ‘Midnight fever’ est le troisième album.Accompagné de musiciens inspirés,il nous livre un disque assez varié et accrocheur dans un registre rock crépusculaire et hypnotique.Quelque part entre Daan et Iggy Pop,Goudi possède une voix puissante de crooner baroque et torturé,laquelle s’associe parfaitement à des mélodies au parfum cold wave/Gothique 80s totalement assumé. Souvent dark,comme sur le bien nommé “Black Heart” ou encore “Desire”, L’album peut se montrer par moments simplement rock, comme sur le très catchy “Let’s Spread Love” qui conviendrait parfaitement à Iggy Pop ou encore avec le single “Dock Of The Bay”(pf)

Pierre Goudesone draait al even mee en is een bijzonder bezig baasje die eerder al onder de namen SpeakingT en Flesh&Fell platen uitbracht en samenwerkte met o.a Jean-Marie Aerts.Op zijn derde plaat komt hij aanzetten met breed uitgesmeerde electro/new wave in een stevig rockjasje.nummers zoals “High On You” en “So Pristine” mogen er zeker wezen (mb)

November 2019 Knack Focus

Knack Focus interview

Le Blog des critiques

peek-a-boo logo

 

OVER-BLOG.COM(M.P)12/03/13 :

«…Un disque varié, intemporel, à écouter aussi bien au volant de ta BMW à du 120 sur la E40 , qu’assis ,bien calé au fond d’un sofa, une main  flattant un ballon de Calvados, 20 ans d’âge…»

TELEMOUSTIQUE(L.L)04/07/12 :

«…Bien avant Tom Barman l’Ostendais Pierre Goudesone,alias Goudi,avait choisi la langue de Molière pour exprimer ses pensées rock sur fond d’électro.Observateur attentif mais parfois aigri de la société(L’Hiver D,C’est la reine qui pleure),Goudesone n’oublie pas le sens de la concision mélodique qu’il avait déjà exprimée au sein de son groupe SpeakingT.On aime beaucoup les climats de «My dirty little heaven et Strange Days…»

INDIESTYLE(S.DS)11/06/12 :

«…Bissextile is het nieuwste project van Pierre Goudesone,die als Goudi probeert het Belgische muzieklandschap te veroveren.Zijn stijl is electro en new-wave overdekt met een dekentje van Indie.BISSEXTILE is een bijzonder album waarbij de eerste indruk cruciaal is.Goudi heeft een speciale stem die je van de eerste noot moet bevallen.Een buitenbeetje is het zeker en vast !…»

VERS L’AVENIR(M.U)14/04/12:

«…deuxième album solo pour l’Ostendais Pierre Goudesone,alias Goudi,que l’on peut situer quelque part entre Arno,Tom Waits et-pour ceux qui s’en souviennent-Vivien Savage.On adore Systématique qui pourfend nos petits travers.Souvent très rock Goudi va jusqu’à flirter avec Marylin Manson,a Découvrir !…»

MUSIC IN BELGIUM(M.C)08/04/12 :

«…Bissextile est un album plutôt bien fichu avec des phrases simples en français,qu’on retient facilement et qui sont plutôt bien écrites.My dirty little heaven,rock sombre et planant,est une très jolie chanson…»

LE MAD(D.S)28/03/12 :

«…La voix et la gueule de cet Ostendais-là lui vaudraient vite fait des comparaisons avec Arno et Mark Lanegan.Un peu en Anglais et beaucoup en Français,il se délecte de la sonorité des mots,auxquels l’accent confére un truc terrien.Goudi a aussi conservé de son passé Flesh&Fell cette noirceur rock(post) new-wave qui le préserve des clichés de la chanson Française…»

FESTIVALBLOG(Erik)22/02/12 :

«…voor de liefhebbers van donkere new wave en fans van bvb. Arno is deze nieuwste van Goudi een sterke aanrader, al zijn het vooral de in het Frans gezongen songs die mogen gezien worden als hoogvliegers op dit voor de rest lekker donker en meeslepende plaatje…»

TRIBUNE DE BRUXELLES(E.W)25/10/11 :

«…Il n’y pas qu’un chanteur Ostendais installé à Bruxelles la capitale compte aussi Pierre Goudesone qui à monté son projet solo«GOUDI»en 2009 après avoir écumé les scènes des années durant avec «Flesh&Fell» ou encore «Speaking T».On reconnaît certaines influences de Tom Waits,Arno ou Daan mais surtout on découvre un univers musical électro-rock énergique couplé à des chansons plus incisives qu’il n’y paraît…»

LE VIF(Ph.C.)12/03/10 :

« …Noir jaune Blues,le premier album éponyme de Goudi alias Pierre Goudesone,un Ostendais dont le style,incontestablement influencé par des mimétismes bluesy,s’en détache,décolle et fait brûler les calories du spleen dans une toute autre cuisine…»

LA DERNIERE HEURE(B.Vt)04/01/10 :

« …Goudi c’est Belge et Chic,le musicien ostendais a pondu un premier album remarquable… varié,profond, intéressant où Arno croiserait Tom Waits,Stef Kamil Carlens et le Velvet sur une vague soul entrecoupée de riffs rock… »

MUSIC IN BELGIUM(O.W)07/01/10 :

« …le moins que l’on puisse dire,c’est que cet album surprend !un personage aussi imprévisible que talentueux.il n’a pas fini de nous surprendre… »

LE SOIR(T.C) 30/12/09 :

« …ce premier album sous le nom de Goudi lui permet de mieux se livrer dans une Vaine qui n’est pas sans rappeler Deus… »

TELEMOUSTIQUE(L.L)30/12/09 :

« …une voix caverneuse,de belles guitares,de l’électro et des gimmicks qui font mouche…un disque sans âge qui ose et captive… »

EQUINOXE F.M 21/12/09 :

«…Nos compatriotes néerlandophones n’ont pas fini de nous étonner! Goudi est un intéressant mélange de rock,de pop,d’electro et de “bizarroide”rappelant tantôt The Dandy Warhols ou The Brian Jonestown Massacre pour le côté décalé,tantôt Arno ou Brel pour les textes limites provocateurs(la Belgiek est chic).On sort de cette expérience musicale avec un étrange sentiment de vouloir en écouter plus…»

PRESTO(France)  1/12/09 :

«…Goudi alias Pierre Goudesone est Ostendais d’origine,ancien du groupe Flesh &Fell (groupe new wave dans les années 80).Distillant un rock assez classique distillé d’un peu d’électro.Goudi surprend agréablement par sa voix grave et suave et par ses textes parfois provocateurs(La Belgiek Est Chic).Goudi a su aussi s’entourer d’excellents musiciens ce qui donne à l’ensemble des sonorités bien carrées…»